Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Schelvis met fijne kruiden

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr schelvisfilet
het sap van 1 citroen
zout
3 uien (á 40 gr)
500 gr verse champignons
40 gr boter
witte peper
peterselie, dille en bieslook: van elk 1/2 bosje
boter om mee in te vetten

Bereiden

Daarnaast nog:
1/3 liter witte wijn
2 eetlepels paneermeel
40 gr boter

Voor de garnering:
1 tomaat
2 takjes peterselie

Veeg de schelvisfilet met keukenpapier schoon.
Leg ze op een schaal, bedruppel ze met citroensap en laat ze
afgedekt 10 minuten marineren.
Snijd de schelvisfilet dan in 4 stukken en strooi er aan beide
kanten wat zout over.
Pel, terwijl de vis marineert, de uien en snijd ze in
dobbelsteentjes.
Maak de champignons schoon, was ze, laat ze uitlekken en snijd
ze in plakjes (laat kleine champignons heel).
Verhit de boter in een pan en bak de dobbelsteentjes ui en de
champignons hierin 5 minuten.
Kruid goed pittig met peper en zout.
Was de peterselie, de dille en het bieslook met koud water en
droog ze.
Hak de peterselie en de dille en knip het bieslook fijn.
Meng de kruiden met de uien en de champignons.
Vet een vuurvaste schaal met boter in en doe er de helft van
het mengsel in.
Leg hierop de visfilets en dek af met de rest van het
mengsel.
Giet de witte wijn erover en bestrooi alles met
paneermeel.
Leg klontjes boter op het paneermeel en zet de schaal 20
minuten op de middelste richel van de op 220°C
voorverwarmde oven.
Haal de schaal met de schelvis uit de oven en serveer direct
met aardappelpuree of aardappelsalade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselen III
Zeeduivel van de herbergier
Courgette met haring en basilicumsaus
Bisque van kreeft
Lauwe schotse zalm met gebakken asperges

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes