Daarnaast nog:
1/3 liter witte wijn
2 eetlepels paneermeel
40 gr boter
Voor de garnering:
1 tomaat
2 takjes peterselie
Veeg de schelvisfilet met keukenpapier schoon.
Leg ze op een schaal, bedruppel ze met citroensap en laat ze
afgedekt 10 minuten marineren.
Snijd de schelvisfilet dan in 4 stukken en strooi er aan beide
kanten wat zout over.
Pel, terwijl de vis marineert, de uien en snijd ze in
dobbelsteentjes.
Maak de champignons schoon, was ze, laat ze uitlekken en snijd
ze in plakjes (laat kleine champignons heel).
Verhit de boter in een pan en bak de dobbelsteentjes ui en de
champignons hierin 5 minuten.
Kruid goed pittig met peper en zout.
Was de peterselie, de dille en het bieslook met koud water en
droog ze.
Hak de peterselie en de dille en knip het bieslook fijn.
Meng de kruiden met de uien en de champignons.
Vet een vuurvaste schaal met boter in en doe er de helft van
het mengsel in.
Leg hierop de visfilets en dek af met de rest van het
mengsel.
Giet de witte wijn erover en bestrooi alles met
paneermeel.
Leg klontjes boter op het paneermeel en zet de schaal 20
minuten op de middelste richel van de op 220°C
voorverwarmde oven.
Haal de schaal met de schelvis uit de oven en serveer direct
met aardappelpuree of aardappelsalade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |